Over Dedem

over Dedem

Dedem Architectuur is een fullservice architectenbureau dat in 2012 is opgericht door Robin Kleis en Frank Kleinjan. Ons bureau is zeer actief in de (seriematige) woningbouw, maar ook in het zorg- en commercieel vastgoed. Wij ontwerpen voor projectontwikkelaars, (ontwikkelende) bouwers, woningbouwverenigingen, zorgpartijen en particulieren. Ons werkgebied bevindt zich voornamelijk in Oost- en Noord Nederland.

De essentie van ons bureau is dat wij creativiteit willen combineren met realisme, met als doel onze ontwerpen deze moeiteloos gerealiseerd kunnen worden. We omarmen geen specifieke architectonische stijl, maar laten ons in plaats daarvan leiden door de unieke wensen van onze opdrachtgevers en de kenmerken & context van de locatie. Bij Dedem Architectuur leggen we grote nadruk op luisteren, zodat we uw persoonlijke wensen nauwgezet begrijpen en dit weerspiegelt in het architectonische ontwerp. We streven ernaar dat uw ontwerp jaren later nog steeds als de perfecte pasvorm aanvoelt. Het conceptueel meedenken met een pragmatische inslag maakt het mogelijk om met elkaar het juiste antwoord te vinden voor elke specifieke opgave. Onze architectuur is helder, krachtig en toegankelijk.

Dedem Architectuur is een compacte organisatie, gedreven door gepassioneerde experts met diepgaande kennis, kwaliteit en ervaring. We opereren (nu nog)vanuit ons kantoor in het historische Olde Postkantoor, gelegen aan de Markt 1a in Dedemsvaart. Vanaf het voorjaar van 2024 verhuizen we naar ons nieuwe -duurzame- kantoor aan de Langewijk/ Julianastraat in het centrum van Dedemsvaart. Onze diensten strekken zich uit van haalbaarheidsstudies en conceptontwikkeling tot aan de oplevering. Wij werken binnen een afgesproken planning. Er wordt snel en adequaat op vragen gereageerd en afspraken worden nagekomen.
In elke fase van ons proces brengen we diverse vaardigheden en expertise in. Tijdens het ontwerpproces ontwikkelen we plannen die onze opdrachtgevers inspireren en tegelijkertijd naadloos aansluiten bij de specifieke vereisten van de locatie, de planning en het budget. Hierbij maken we gebruik van heldere handschetsen en realistische 3D visualisaties. In de technische ontwerpfase maken we onze ontwerpen concreet en toetsen we ze voor vergunningsaanvragen, soms zelfs verder dan dat het Bouwbesluit vereist. Gedurende deze fase bewijzen we opnieuw dat onze ideeën uit de ontwerpfase daadwerkelijk uitvoerbaar zijn. Tijdens de uitvoeringsfase blijven we nauw samenwerken met zowel de opdrachtgever als de bouwpartners en zorgen we voor een vlekkeloze voortgang. Na voltooiing van het bouwproces is er altijd voor reflectie en horen we graag de ervaringen van onze opdrachtgevers met het eindresultaat van ons werk.

Samenwerking staat centraal in onze werkwijze, en dit geldt zowel binnen ons team van specialisten als met onze partners, andere vakmensen en onze opdrachtgevers. We creëren een omgeving waarin iedereen de ruimte krijgt om naar elkaar te luisteren en elkaar uit te dagen. We kijken uit naar een prettige samenwerking!

Wilt u meer informatie, of een vrijblijvend gesprek? Graag maken we een afspraak met u.

Robin Kleis & Frank Kleinjan